Orman yangını
Tavşanlı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi ile Domaniç ilçesi sınırında yer alan ormanlık alanda çıkan yangına, ekipler tarafından havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale ediliyor. Bölgeye çevre il ve ilçelerden çok sayıda takviye ekip sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Tavşanlı ilçesi Yaylacık Elmalı ile Kınık köyleri Sakızlık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormandan yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.
Yoğun dumanlar Domaniç’ten de görüldü Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, komşu ilçe Domaniç’ten de net bir şekilde görüntülendi. Alevlerin rüzgarın şiddetiyle yayılma riskine karşı ekipler sahada yoğun bir çaba sarf ediyor. Yangının çevre yerleşim yerlerine sıçramaması amacıyla koridorlar açılırken, havadan da helikopter desteğiyle söndürme operasyonu kesintisiz devam ediyor.
Çevre il ve ilçelerden takviye ekipler bölgede Yangının kontrol altına alınabilmesi için Kütahya merkez ve çevre ilçelerdeki orman işletme müdürlükleri ile belediyelerden çok sayıda takviye ekip bölgeye yönlendirildi. Söndürme çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirten yetkililer, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmaması, can güvenliğini tehlikeye atmaması ve ekiplerin çalışmalarını aksatacak trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemesi konusunda kritik uyarılarda bulundu.





