Dünya çocuk hakları günü
Kütahya

Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle sorumluluk bölgelerindeki öğrencilere hem haklarını öğretti hem de şiddet, ihmal ve istismardan korunma yollarını anlattı.
Geleceğimizin ve ülkemizin güvencesi olan çocukların haklarını kutlamak ve onları her türlü olumsuzluktan korumak amacıyla harekete geçen Kütahya İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği (A.İçi Şid.Müc.ve Çck.Ks.A.liği) ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Düzenlenen etkinlik kapsamında, sorumluluk bölgelerinde yer alan Ağaçköy İlkokulu ile Halime Erkan İlk ve Ortaokulu ziyaret edildi. Jandarma personeli, öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli eğitsel faaliyetler ve oyunlar düzenledi.

Şiddet, İhmal ve İstismara Karşı Koruma Vurgusu
Ziyaretlerde, çocukların temel haklarına dair bilgilendirmeler yapılırken, özellikle şiddet, ihmal, istismar ve her türlü suçtan korunma konularına dikkat çekildi. Ekipler, öğrencilere bu tür durumlarda ne yapmaları ve kimlerden yardım istemeleri gerektiği hususunda detaylı eğitimler verdi.
Jandarma Trafik ekipleri ise öğrencilere trafik güvenliği ve emniyet kemeri kullanımı konularında uygulamalı bilgiler aktardı.
Etkinlikler boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Jandarma personeli, onlara küçük hediyeler vererek günlerini kutladı. Çocukların sevinçleri ve etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgi, günün amacına ulaştığını gösterdi.
Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'nın bu tür toplumsal farkındalık ve eğitim faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.







