Kütahya’nın Türklerle tanışması

Kütahya Tarih

Eğitim Yayın: 07 May 2025 - Wednesday - Güncelleme: 07.05.2025 06:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
181 okunma
Google News

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda, "Kütahya’nın Türk Hakimiyeti ile Tanışması ve Hıdırellez Kültürü" başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Etkinliğe Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arif Kolay, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Panelde konuşmacılar, Kütahya’nın Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Türk hakimiyetine geçiş sürecini, bu süreçte şekillenen toplumsal yapıyı ve Hıdırellez’in Anadolu’daki kültürel yerini ele aldı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Özen, Kütahya’nın fethi sürecine ilişkin tarihi kaynaklardan bilgiler sunarken, Doç. Dr. Erdal Aday Hıdırellez’in Türk halk kültüründeki önemini çeşitli örneklerle aktardı. Zeynep Kurt ise Kütahya’nın fethi sonrasında Germiyan Beyliği ve Osmanlı Devleti’nin bölgedeki etkisini anlattı. Katılımcılar, anlatımları ilgiyle dinledi.

 

Etkinlik, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanması ve konuşmacılara teşekkür hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.