YÖK’ten İran’daki Türk öğrenciler için açıklama

Eğitim Yayın: 10 Mart 2026 - Salı - Güncelleme: 10.03.2026 17:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İran’da başlayan savaş nedeniyle bu ülkede eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İran’da 28 Şubat 2026 tarihinde başlayan savaş nedeniyle bu ülkede öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle ilgili bir açıklama yaptı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, İran’daki güvenlik durumu nedeniyle öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamasını önlemek amacıyla gerekli çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, savaşın devam ettiği süre boyunca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitimlerinin mevzuatın öngördüğü şartlar çerçevesinde sürdürülebilmesi için Kurul tarafından gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

https://twitter.com/YuksekogretimK/status/2031353949165404581

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.