Kütahya’dan Tanrı Dağlarına yürüyüş
Kırgızistan

Kütahya Yeni Rotalar Doğa Yürüyüşleri Derneği sporcuları, Kırgızistan'ın efsanevi Tanrı Dağları'nda unutulmaz bir doğa yürüyüşüne imza attı. Toplamda 72 kilometrelik parkuru geride bırakan ekip, ata topraklarında hem fiziksel hem de manevi bir keşif yolculuğu gerçekleştirdi.

Kütahya Yeni Rotalar Doğa Yürüyüşleri Derneği, yeni rotalar keşfetme hedefi doğrultusunda Kırgızistan’a çıkarma yaptı. Sporcuların Kırgızistan topraklarındaki zorlu ve bir o kadar da heyecan verici serüveni, yürüyüşün başlayacağı noktaya ulaşmak için katedilen 650 kilometrelik yolculukla başladı. Büyüleyici doğasıyla bilinen Jeti-Ögüz bölgesine ulaşan ekip, ilk geceyi burada konaklayarak geçirdi.

5 GÜNDE 72 KİLOMETRE PEDAL DEĞİL ADIM ATILDI
Organizasyonun ikinci gününde startı verilen doğa yürüyüşü etabı tam 5 gün sürdü. Tanrı Dağları'nın çetin coğrafyasında her gün ortalama 15 kilometre yol yürüyen doğaseverler, toplamda 72 kilometrelik zorlu parkuru başarıyla tamamladı.
Yürüyüş etabının ardından programın son 2 gününü başkent Bişkek’e ayıran ekip, Kırgızistan'ın kültürel ve tarihi merkezlerini ziyaret ederek ata yurdunun zengin mirasın tanıklık etti.
"ATA TOPRAKLARINDA BULUNMANIN MANEVİ HAZZINI YAŞADIK"
Tanrı Dağları'nın büyüleyici manzaraları, el değmemiş doğası ve berrak akarsuları karşısında büyük hayranlık duyduklarını belirten dernek üyeleri, ata topraklarında bulunmanın manevi atmosferini derinden hissettiklerini ifade etti. Unutulmaz bir deneyime imza attıklarını vurgulayan sporcular, doğayı keşfetmeye ve Kütahya'yı yeni rotalarda temsil etmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Tuna işleyen





