Tavşanlı’da Ahilik haftası nedeniyle siftah parası dağıttılar

Tavşanlı

Kültür Yayın: 20 Eylül 2026 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2026 18:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tavşanlı’da Ahilik haftası nedeniyle siftah parası dağıttılar 


Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı tarafından Ahilik Haftası vesilesiyle esnafa yönelik siftah zarfı dağıtımı gerçekleştirildi.
Ahilik kültürünü yaşatmak ve esnafa destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Tavşanlı Ülkü Ocakları mensupları ilçe genelindeki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Tavşanlı Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Yakup Yağcı, Ahilik geleneğinin Türk-İslam kültüründeki önemine dikkat çekti. Ahiliğin ticaret etiği ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirten Yağcı, "Ahilik Haftası vesilesiyle ilçemizdeki esnaflarımızla bir araya gelerek siftah dağıtımı gerçekleştirdik. Ahilik; dürüstlüğün, emeğin, alın terinin en güzel örneklerindendir. Tavşanlımızın kıymetli esnaflarına hayırlı, bereketli kazançlar diliyor, Ahilik Haftası'nı gönülden kutluyorum" dedi.
İlçe esnafı ise yapılan anlamlı ziyaretten ve siftah geleneğinin yaşatılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Tavşanlı Ülkü Ocakları yönetimine teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.